top of page
om oss shuffle.jpg

TA DEL AV VÅR HISTORIA

SHUFL.

 

Shuffleboard är ett gammalt spel. Redan under 1500-talet började man spela en variant av shuffleboard i England där man med mynt försökte komma så nära kanten som möjligt på ett blankpolerat bord.

Spelet blev så populärt att det förbjöds av kungen då hans soldater blev alltmer upptagna av spelet.

 

Under 1900-talet skedde en stor utveckling av spelet och de bord vi känner igen idag utvecklades i USA.

 

Vårt bolag grundades av norrmannen Geir Oterhals som under en resa i USA råkade ut för ett försenat flyg.

Han hade dock turen att en av restaurangerna på flygplatsen var utrustad med Shuffleboard.

Ett antal timmar senare var han fast, och även fast besluten om att ta detta till Norge.

 

Ett antal år senare kan vi konstatera att det var ett lyckat drag, Norge är idag föregångslandet för Shuffleboard i Europa och spelet är enormt populärt.

 

Vi har sedan några år även gått in i nya marknader, såsom England och Tyskland.

 

Men Geir var inte nöjd med att bara ta hit borden, han ville också vara med och utveckla dem för att säkerställa att vi fick produkter som fungerade optimalt för den nordiska marknaden. Genom den goda kontakt han etablerat med fabriken i Richland Hills, Texas har han kunnat påverka och utveckla de bord vi säljer till att fungera perfekt i vårt klimat.

 

Vår kontakt med Geir startade när vi köpte bord av honom till våra två O´Learys-restauranger som vi ägde i Oslo. Vi fick snabbt erfara styrkan hos Shuffleboard och kunde med egna ögon se hur det bidrog till att öka vår omsättning och skapa lojala kunder.

 

2016 sålde vi våra restauranger och Niklas började att jobba med den svenska Shuffleboardmarknaden. Erfarenheten från restaurangbranschen och att ha byggt ett antal restauranger gjorde att han hade en kunskap som var unik för denna branschen och kunde se utmaningarna och möjligheterna från två håll.

 

Sedan 1 Januari 2018 äger vi European Shuffleboard Sweden AB och vi är stolta över att få vara representanter för de bästa borden på marknaden, Champion Shuffleboard. Vi har sedan dess tagit fram vårt nya varumärke SHUFL.

Mattias Lindberg klev ombord på företaget den 1 januari 2019 som delägare och tog rollen som försäljningschef. Detta har stärkt organisationen ytterligare och gett oss en positiv utveckling både i kundnöjdhet och försäljning.

 

SHUFL är vårt varumärke och bolaget European Shuffleboard Sweden AB finns bakom.

SHUFL står för kvalitetssäkrade shuffleboard som säkerställer en optimal upplevelse både för operatörer och gäster - för att vi älskar spelet.

 

Vi är en liten organisation med 4 säljare och en servicetekniker som gör vårt yttersta för att erbjuda våra kunder en högklassig service.

 

Andreas, Mattias och Niklas med personal

bottom of page